Kérdőíves felmérés a hazai és határon túli magyar felsőoktatási intézmények esélyegyenlőségi/fogyatékossági vezetői, referensei körében

Kedves Esélyegyenlőségi/Fogyatékossági Irodavezető, Referens Kolléga!
 
A Pécsi Tudományegyetem Munkatudományi és Foglalkozásegészségügyi Kiválósági Centruma az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Társaság támogatásával megvalósuló „Fogyatékossággal élő hallgatók a felsőoktatásban és a társadalmi felelősségvállalás” című programjának keretében kérdőíves felmérést végez a hazai és a határon túli magyar felsőoktatási intézmények esélyegyenlőségi/fogyatékossági vezetői, referensei körében.
 
A projekt általános célja a felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók  esélyegyenlőségének fejlesztése, az intézmények társadalmi felelősségvállalásának, eszközrendszerének és módszertanának feltáró értékelésén keresztül. Ezáltal hozzá kívánunk járulni a diplomás fogyatékos személyek lehetőségeinek javításához a munka világában.
 
Programunk szempontjából bármely tagozaton fogyatékos hallgatónak számít az, aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.
 
A projekt több elemből (tematikus konzultációk, konferencia) és empirikus felmérésből tevődik össze. Kérdőívünk a későbbi rendezvények és tapasztalatok előkészítését szolgálja.
 
Tisztelettel kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse egy reális helyzetkép kialakítását és a program szakmai megalapozását.
 
 
Dr. Pankász Balázs PhD
Pécsi Tudományegyetem
Dátum: 
kedd, október 2, 2018